Moduler i Joomla

Moduler i Joomla

Moduler i Joomla er en type udvidelser, der er kendetegnet ved, at de i frontend som udgangspunkt vises rundt om tekstindholdet (content området) i såkaldte modulpositioner.

 

I en standard Joomla! installation er der en række præinstallerede moduler. Disse finder du under fanebladet ”Udvidelser” og dernæst ”Moduler”. 

 

 

 

 


 

Ligheder i alle moduler

Modulerne i Joomla har mange ligheder som netop er med til at kendetegne, at der er tale om moduler. Listen nedenfor giver et kort og hurtigt overblik over fællestrækkene for modulerne i Joomla 2.5.

Registrer dig for at læse mere…

Menutildeling

Menutildeling i Joomla benyttes til at styre visningen af moduler på menuelementer. Som bekendt, så er et menuelement et link i en given menu. Et modul kan knyttes til ingen, et eller flere menuelementer. Menutildeling giver mulighed for at arbejde med visningen af moduler på en smart og til tider kompleks måde.

Registrer dig for at læse mere…

Moduler i artikler med loadposition

Moduler vises almindeligvis i modulpositioner. Men det er også muligt, at få vist moduler i artikler og i mange tilfælde er det ganske praktisk. Heldigvis så er det er ganske nemt. Man benytter funktionen loadposition sammen med artiklen, modulet og så kører det uden større sværdslag.

Registrer dig for at læse mere…

Modulet Custom HTML / Brugerdefineret HTML

Modulet ”Custom HTML” (på dansk oversat til "brugerdefineret html") gør det muligt for dig, at skrive din egen html kode og vise den i den ønskede modulposition. Du kan også benytte dette modul som et tekstmodul (inklusiv billeder m.m.) der vises sammen med en eller flere artikler.

Registrer dig for at læse mere…

Modulpostioner

Modulpostioner i Joomla 1.5 og Joomla 2.5. Brugen af modulpositioner er central i Joomla og derfor er det praktisk med denne oversigt.

Registrer dig for at læse mere…

Visning af modulpositioner

Er du i tvivl om, hvilke modulpositioner, der er knyttet til det template/den skabelon, som du benytter, så kan du tjekke det på en forholdsvis enkel måde. Først skal du lige rette lidt i indstillingerne under skabeloner, hvis du benytter Joomla 2.5. Det er ikke nødvendigt at ændre på indstillingerne i Joomla 1.5.

Registrer dig for at læse mere…

Standardmoduler (administrator)

Administratorområdet består også af komponenter, moduler, skabeloner etc. Det har du som webmaster mulighed for at arbejde med og tilpasse. Som regel er det ikke nødvendigt, at arbejde med modulerne i administrator området.

Registrer dig for at læse mere…

Standardmoduler (websted)

I Joomlas kerne er der givet en række moduler, som har stor betydning for hjemmesiden funktion. Alt afhængigt af om du installerer Joomla med eller uden demo data, så vil antallet af aktive moduler variere. Installerer du komponenter i Joomla, så vil antallet af moduler blive forøget.

Registrer dig for at læse mere…

W3Counter