Menuer i Joomla

CMS Joomla til hjemmesider baseret på open sourceNedenfor finder du en række kurser/lektioner der viser, hvordan en menu kan bygges op i CMS systemet Joomla. Det er ikke svært at oprette menuer i Joomla eller at redigere menuer i Joomla. Menuelementer linker ofte til en artikel, en kategori eller en komponent. Man kan også oprette menuelementer uden, at de linker til noget.

 

Kurserne og lektionerne nedenfor er alle let tilgængelige, og de forudsætter ikke programmeringserfaring.

 

Fuld adgang til alle lektionerne kræver, at du tegner abonnement.


Menuelementer, typer

Menuelementer er de links, der findes i en given menu. Antallet af typer der er tilgængelige, varierer afhængigt af, om du har installeret ekstra udvidelser til Joomla, og hvilke udvidelser du har installeret. Installerer du en webshop eller en anden større komponent, vil antallet af menuelementtyper vokse kraftigt.

Registrer dig for at læse mere…

Menuer i Joomla efter installation

Standardinstallationen af Joomla! indeholder ikke nogen veludbygget menustruktur.  Den skal man selv opbygge ud fra forskellige overvejelser omkring hjemmesiden, fx hvor mange sider /artikler skal hjemmeside have. Hvem er brugerne og hvilken funktionalitet har du brug for osv.

Registrer dig for at læse mere…

Opret ny menu

Det er enkelt at oprette en ny menu i Joomla. Du skal blot følge nogle få trin, så er det på plads.  Menuen består i princippet af tre emner: Menuen, et modul tl visning af menuen og links i menuen. Disse kan sættes op i en proces. Man kan efterfølgende altid tilføje flere links, ændre eller fjerne links.

Registrer dig for at læse mere…

Oprettelse af menuelement – link til en artikel

Link til artikler i Joomla. Visningen i frontend svarer til det, man oftest betegner sider. Vil du linke til en artikel, så skal du først oprette en artikel, så den er gemt i Joomla, ellers kan du ikke linke til artiklen. Læs her hvor enkelt det er.

Registrer dig for at læse mere…

Oprettelse af menuelement – link til flere artikler i en kategori

Dette minder meget om beskrivelsen vedr. "oprettelse af menuelement - link til en artikel". Benytter du denne metode til visning af artikler, så opnår du forskellige fordele, men også lidt begrænsning i hvilke artikler der vises hvor. Læs mere om, hvordan det kan håndteres her.

Registrer dig for at læse mere…

Rykker menuelementerne rundt?

Joomla kan drille. Rykker menuelementerne rundt i menuen, så de ikke har den placering, som du har bestemt? Så er der her en måde, hvor du kan komme ud over problemet. Ja der er faktisk to måder. Den ene går via phpmyadmin og den anden ved at installere en ekstra udvidelse til Joomla.

Registrer dig for at læse mere…

Split menu i Joomla

I de forskellige versioner af Joomla er det muligt, at lave split menuer. Det betyder, at menuelementerne i en menu kan vises i flere moduler forskellige steder på hjemmesiden. Med split menuer er det muligt, at koble topmenuen sammen med en undermenu, der vises i en anden position på hjemmesiden.

Registrer dig for at læse mere…

W3Counter